Vánoční pečení díl 1. Slepované vlašské rohlíčky.

Vánoční pečení díl 1. Slepované vlašské rohlíčky.

Divíte se, že v polovině listopadu již jsem tu s recepty na vánoční cukroví? Nikdy není brzy na to, začít čerpat inspiraci a vybrat si to nejlepší, co nám pak zpříjemní prožití svátků. Sledujte tento kuchařský speciál, neboť až do vánoc bude tématický.  Suroviny:


Divíte se, že v polovině listopadu již jsem tu s recepty na vánoční cukroví? Nikdy není brzy na to, začít čerpat inspiraci a vybrat si to nejlepší, co nám pak zpříjemní prožití svátků. Sledujte tento kuchařský speciál, neboť až do vánoc bude tématický.  35783-60160-1384330690

Suroviny:

  • 280 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 40 g kakaa
  • 180 g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 100 g vlašských ořechů
Náplň:
  • 300 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudingu
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • čokoládová poleva
 

Příprava:

Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě při 180°C asi 12 minut (hlídáme). Vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Náplň: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout přikrytý potravinářskou folií. Potom pudink vyšleháme s máslem a ořechy. Polovinu rohlíčků potřeme krémem a slepíme zbylými rohlíčky. Postříkáme čokoládovou polevou. Pokud chceme, aby nám rohlíčky vydržely déle, zvolíme raději klasický máslový krém bez pudinku.   Snadné, rychlé a chutné. Děláváte také? Napište nám Váš recept!     Markét ,)