před 9 lety, 11.11.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Vánoční pečení díl 1. Slepované vlašské rohlíčky.
Divíte se, že v polovině listopadu již jsem tu s recepty na vánoční cukroví? Nikdy není brzy na to, začít čerpat inspiraci a vybrat si to nejlepší, co nám pak zpříjemní prožití svátků. Sledujte tento kuchařský speciál, neboť až do vánoc bude tématický.
Suroviny:
Divíte se, že v polovině listopadu již jsem tu s recepty na vánoční cukroví? Nikdy není brzy na to, začít čerpat inspiraci a vybrat si to nejlepší, co nám pak zpříjemní prožití svátků. Sledujte tento kuchařský speciál, neboť až do vánoc bude tématický.
Suroviny:
- 280 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 40 g kakaa
- 180 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 100 g vlašských ořechů
Náplň:
- 300 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudingu
- 150 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- čokoládová poleva
Příprava:
Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.
Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě při 180°C asi 12 minut (hlídáme). Vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Náplň:
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout přikrytý potravinářskou folií. Potom pudink vyšleháme s máslem a ořechy.
Polovinu rohlíčků potřeme krémem a slepíme zbylými rohlíčky.
Postříkáme čokoládovou polevou.
Pokud chceme, aby nám rohlíčky vydržely déle, zvolíme raději klasický máslový krém bez pudinku.
Snadné, rychlé a chutné. Děláváte také? Napište nám Váš recept!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)