Rybí polévka s kukuřicí

Rybí polévka s kukuřicí

Potřebujeme: 400 g rybího masa 1 l rybího vývaru 250 ml Alpro Coconut Cuisine 350 g květáku 150 g konzervovaného kukuřice 2 stonky celeru 200 g brambor 1 cibule 2 stroužky česneku 2 cm čerstvého zázvoru Bouquet Garni 1 lžíce olivového oleje půl l


Rybí polévka s kukuřicíPotřebujeme:

400 g rybího masa 1 l rybího vývaru 250 ml Alpro Coconut Cuisine 350 g květáku 150 g konzervovaného kukuřice 2 stonky celeru 200 g brambor 1 cibule 2 stroužky česneku 2 cm čerstvého zázvoru Bouquet Garni 1 lžíce olivového oleje půl lžíce kukuřičného škrobu sůl a pepř kukuřičná zrna pro přípravu popcornu 1 lžíce arašídového oleje  

Postup:

V hrnci s tlustým dnem rozpálíme arašídový olej. Přidáme kukuřičná zrna pro přípravu popcornu. Jakmile začnou pukat, ztlumíme plamen, přiklopíme hrnec a počkáme, dokud nepuknou všechna zrnka. Cibuli a česnek nakrájené nadrobno, pokrájený celer a zázvor orestujeme doměkka. Přilijeme rybí vývar, přidáme na kousky nakrájené brambory, květák a svazek bylinek (bouquet garni). Polévku osolíme a opepříme. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř al dente. Mezitím smícháme kukuřičný škrob s kokosovou alternativou smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine. Směs vmícháme do polévky a přisypeme zrnka konzervované kukuřice. Aby se polévka zahustila, zvýšíme plamen, ale ne tak, abychom dosáhli bodu varu. Přidáme kousky ryb a necháme vařit po dobu 5 minut. Podáváme ozdobené připraveným popcornem.