Krémeš

Krémeš

Krémeš Co budete potřebovat:  -hladká mouka 280g -cukr moučka 100g -prášek do pečiva 1 lžička -hera nebo máslo rozpuštěné 50g -vejce 2ks -rum 1 lžíce -med tekutý 1 lžíce -špetka soli Na krém: -mléko 1 litr -vanilkový pudink 3ks -hera nebo máslo 250g -žlout


Krémeš Co budete potřebovat: kremes -hladká mouka 280g -cukr moučka 100g -prášek do pečiva 1 lžička -hera nebo máslo rozpuštěné 50g -vejce 2ks -rum 1 lžíce -med tekutý 1 lžíce -špetka soli Na krém: -mléko 1 litr -vanilkový pudink 3ks -hera nebo máslo 250g -žloutek 4ks -cukr 150-200g -smetana ke šlehání 2-3ks -čokoláda na potření vrchního dílu, nebo cukr na posypání Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně (placky na sebe dobře sedí a lépe to vypadá) vymazaného a vysypaného plechu – těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova. KRÉM : V troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý tuk – měl by mít pokojovou teplotu. Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.