Mrkvová polévka s krémem z fety a balzamikem
Ingredience:
Ingredience:
1 kg mrkve
2 středně velké cibule
2l vody
150 ml smetany
4 kávové lžičky soli
2 polévkové lžíce Klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou na každou porci polévky
čerstvá plocholistá petržel
čerstvý drcený pepř
Postup
Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Do kastrolu dáme rozehřát olivový olej. Osmažíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev, orestujeme, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme cca 20 min, pak ponorným mixérem vše rozmixujeme. Vrátíme na mírný oheň, přidáme smetanu a krátce povaříme. Polévku na talíři pokapeme olivovým olejem, balzamikovým krémem, posypeme čerstvým drceným pepřem, ozdobíme kopečkem krému ze sýra feta a čerstvou petrželkou.
Ingredience na sýrový krém z fety:
150 g sýru feta
200 ml smetany
Smetanu šleháme a postupně do ní přidáváme nastrouhanou fetu. Šleháme, až se vytvoří hustý krém konzistence jogurtu.
Copyright © 2020 New way media, s.r.o Publikování nebo další šíření obsahu portálu dokonalazena.cz je zakázáno. Tiráž zde.
V případě zájmu o obchodní spolupráci na mpol@mediaboard.cz.
Podmínky užívání webové stránky | Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů.