Rajčatové karbanátky z ostrova Santorini

Rajčatové karbanátky z ostrova Santorini



400 g oloupaných rajčat zbavených semínek a nakrájených na kostičky
1 nadrobno nakrájená cibule
5 polévkových lžic hladké mouky
1 kávová lžička kypřícího prášku
1 vejce
1 polévková lžíce najemno nasekané máty
1 kávová lžička čerstvého, najemno nasekaného tymiánu
1 polévková lžíce Klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 polévková lžíce strouhaného parmezánu
sůl, pepř
olej

 

Postup:

Oloupaná rajčata nakrájená na kostičky smícháme s cibulí, vejci, parmezánem a bylinkami. Kypřící prášek nasypeme do mouky, smícháme a za stálého míchání rukou přidáme do směsi. V pánvi rozpálíme 1 cm oleje. Do rozpáleného oleje vkládáme vrchovatou polévkovou lžící směs z rajčat. Smažíme z každé strany cca 2min. Každý karbanátek ozdobně pokapeme balzamikovým krémem Kalamáta.

 

Ingredience: