před 9 lety, 25.01.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Pondělní recept v podobě nepečené kokosové rolády. Vyzkoušejte!
Honí vás mlsná, ale chcete vyzkoušet něco netradičního? V tom případě jste se dostaly na správnou stránku, neboť dnešní recept věnuji přípravě nepečené kokosové rolády, která zaujme každého - vyzkoušeno! Zkuste také!
Suroviny:
Tmavé těsto :
2 1/2 hrnku nastrou
Honí vás mlsná, ale chcete vyzkoušet něco netradičního? V tom případě jste se dostaly na správnou stránku, neboť dnešní recept věnuji přípravě nepečené kokosové rolády, která zaujme každého - vyzkoušeno! Zkuste také!
Suroviny:
Tmavé těsto :
- 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů
- 4 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce rumu
- trochu mléka
Náplň na kokosovou hmotu :
- 3 lžíce másla
- 4 - 5 lžíce moučkového cukru
- 3/4 hrnku strouhaného kokosu
Příprava:
Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky.
Důkladnější postup:
Piškoty na tmavé těsto smícháme s cukrem, kakaem, nastrouhané piškoty a rumem - přidáme tolik mléka, aby vzniklo tužší hladké těsto. Krém na kokosovou hmotu připravíme z utřeného tuku s cukrem a smíchaného s kokosem.
Z tmavého těsta vyválíme (nejlépe mezi 2 mikrotenovými sáčky) obdélníkový plát. Poté rozválíme kokosovou hmotu (mezi 2 mikroteny) na obdélník.
Hotovou kokosovou hmotu položíme na tmavé těsto a roládu svineme pomocí mikrotenového fólii. Hotovou roládu odstraníme mikrotenový fólie a zabalíme ho do alobalu, která vydrží v chladu, tak asi 2 až tři týdny.
Vyzkoušejte!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)