Pondělní recept v podobě nepečené kokosové rolády. Vyzkoušejte!

Pondělní recept v podobě nepečené kokosové rolády. Vyzkoušejte!

Honí vás mlsná, ale chcete vyzkoušet něco netradičního? V tom případě jste se dostaly na správnou stránku, neboť dnešní recept věnuji přípravě nepečené kokosové rolády, která zaujme každého - vyzkoušeno! Zkuste také! Suroviny: Tmavé těsto : 2 1/2 hrnku nastrou


Honí vás mlsná, ale chcete vyzkoušet něco netradičního? V tom případě jste se dostaly na správnou stránku, neboť dnešní recept věnuji přípravě nepečené kokosové rolády, která zaujme každého - vyzkoušeno! Zkuste také! 8d0688fa5d-KW_01_SK_rolada_kokosowa_16260_S_0719-80_960x540

Suroviny:

Tmavé těsto :
  • 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • trochu mléka
Náplň na kokosovou hmotu :
  • 3 lžíce másla
  • 4 - 5 lžíce moučkového cukru
  • 3/4 hrnku strouhaného kokosu
 

Příprava:

Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky. Důkladnější postup: Piškoty na tmavé těsto smícháme s cukrem, kakaem, nastrouhané piškoty a rumem - přidáme tolik mléka, aby vzniklo tužší hladké těsto. Krém na kokosovou hmotu připravíme z utřeného tuku s cukrem a smíchaného s kokosem. Z tmavého těsta vyválíme (nejlépe mezi 2 mikrotenovými sáčky) obdélníkový plát. Poté rozválíme kokosovou hmotu (mezi 2 mikroteny) na obdélník. Hotovou kokosovou hmotu položíme na tmavé těsto a roládu svineme pomocí mikrotenového fólii. Hotovou roládu odstraníme mikrotenový fólie a zabalíme ho do alobalu, která vydrží v chladu, tak asi 2 až tři týdny.     Vyzkoušejte!   Markét ,)