Páteční pečení v podobě Maďarského tvarohového koláče.

Páteční pečení v podobě Maďarského tvarohového koláče.

Vítejte u dnešního receptu, který věnuji výbornému Maďarskému tvarohovému koláči. Očekáváte na zítra návštěvu a zvažujete čím neokoukaným je můžete pohostit? Vsaďte na tuto pochoutku a nebudete litovat.  Suroviny: Těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky 100 g Hery


Vítejte u dnešního receptu, který věnuji výbornému Maďarskému tvarohovému koláči. Očekáváte na zítra návštěvu a zvažujete čím neokoukaným je můžete pohostit? Vsaďte na tuto pochoutku a nebudete litovat. 

j130233

Suroviny:

Těsto:
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 100 g Hery
  • ½ hrnku cukru
  • ½ prášku do pečiva
Náplň:
  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 100 ml mléka
Poleva:
  • ½ plechovky Salka
  • 4 PL zakysané smetany
  • 50 g čokolády na vaření
 

Příprava:

Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut. Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme. Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.     Vyzkoušeli jste?   Markét ,)