Čtvrteční pečení v podobě lahodných ořechových řezů. Vyzkoušejte.

Čtvrteční pečení v podobě lahodných ořechových řezů. Vyzkoušejte.

Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Tuto dobrotu jsem poprvé ochutnala, asi jako sedmnáctiletá slečna, od maminky své kamarádky a nesmírně jsem se do ní zamilovala. Jemný, rozpadá se na jazyku, sladký tak akorát. Doslova orgasmická lahůdka. Díky Leuško! Su


Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Tuto dobrotu jsem poprvé ochutnala, asi jako sedmnáctiletá slečna, od maminky své kamarádky a nesmírně jsem se do ní zamilovala. Jemný, rozpadá se na jazyku, sladký tak akorát. Doslova orgasmická lahůdka. Díky Leuško!

medove-rezy-s-orechovou-grilazi

Suroviny:

TĚSTO:
  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 150g cukru moučka
  • 200g hery
  • 2 rovné lžičky sody rozmíchané se 2 lžícemi mléka.
  • Rum
OŘECHOVÝ VRCH:
  • 200g nasekaných vlašských ořechů
  • 100g cukru moučka
  • 125g hery
  • 2 lžíce medu
KRÉM:
  • 1/2 l mléka
  • 5 lžic dětské krupičky
  • 160g cukru moučka
  • 1 hera (máslo)

Příprava:

Těsto: Z ingrediencí si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na plech (nejlépe na pečící papír) a upečeme. Ještě teplé ho pak pokapeme rumem. Druhý díl těsta si také rozválíme na plech, na něj vlijeme ořechový vrch a upečeme. Ořechový vrch: Všechny suroviny svaříme na plotně, dokud se nám vše krásně nespojí. Krém: Z mléka a krupičky uvaříme hustou kaši. Cukr si utřeme s herou. Vychladlou kaši pak vešleháme do másla. První plát pokapaný rumem potřeme krémem a na něj položíme druhý plát s ořechy. Ořechy musí být nahoře. Necháme pořádně vychladit, nejlépe do druhého dne.     Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)