Nedělní pečení v podobě batátového čoko dortu. Vyzkoušejte.

Nedělní pečení v podobě batátového čoko dortu. Vyzkoušejte.

Vítejte u dalšího dílu receptů. V tom dnešním se budu věnovat netradičnímu receptu, který je velmi oblíbený v rodině mé kamarádky, která si recept na něj dovezla z cest. Některé suroviny se mohou zdát netradiční, ale seženete je v každém větším obchodě.  Suroviny:


Vítejte u dalšího dílu receptů. V tom dnešním se budu věnovat netradičnímu receptu, který je velmi oblíbený v rodině mé kamarádky, která si recept na něj dovezla z cest. Některé suroviny se mohou zdát netradiční, ale seženete je v každém větším obchodě.  aaa

Suroviny:

  • 750 g batátů
  • 4 vrchovaté pl kokosového oleje
  • 5 pl kakaa
  • 1 pl vanilkového extraktu
  • 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 pl rýžového sirupu
  • 3 pl datlového sirupu
  • 1 pl kakaových bobů
Krém:
  • 1 zralé avokádo
  • 3 pl kakaa
  • 15 kapek stevie
  • 1 kl datlového sirupu
  • 1 kl vanilkového extraktu
  • 1 pořádná lžíce mandlového másla
  • sušená moruše a kakaové boby na ozdobení dortu
 

Příprava:

Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku, docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu . Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu. Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingrediene, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí! Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme dle představ.   Vyzkoušeli jste?   Markét ,)