Maková bábovka z celozrnné mouky

Maková bábovka z celozrnné mouky

Ingredience

  • 1 hrnek žitné celozrnné mouky Babiččina volba
  • 1 hrnek pšeničné celozrnné mouky Babiččina volba
  • 1 hrnek máku
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 kypřící prášek
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 vejce
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • Kůra a šťáva z jednoho citronu

 

Postup

V jedné nádobě smíchejte obě mouky, mák, cukr, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a citronovou kůru.

V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem a máslem. Poté přidejte i jogurt a citronovou šťávu.

Obě části smíchejte dohromady a utřete v hladké těsto.

Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte hrubou moukou smíchanou s mákem v poměru 1:1.

Těsto vlijte do formy a poté bábovku pečte na 180 °C asi 45 minut nebo tak dlouho, dokud nebude hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.