Recenze: Crazy, Stupid, Love/Bláznivá, zatracená láska, komedie USA 2011

Když k tomu ještě dodá, že mu byla nevěrná s kolegou z práce, Cal se okamžitě odstěhuje a začíná jeho cesta zapomnění v místním nočním podniku, kde každý večer vysedává na baru a stěžuje si, jak dopadl. Čtěte také: Recenze: Source Code/Zdrojový kód, mysteriózní


Když k tomu ještě dodá, že mu byla nevěrná s kolegou z práce, Cal se okamžitě odstěhuje a začíná jeho cesta zapomnění v místním nočním podniku, kde každý večer vysedává na baru a stěžuje si, jak dopadl.

Čtěte také: Recenze: Source Code/Zdrojový kód, mysteriózní sci-fi thriller USA 2011

Jak se nejlépe vyrovnat s rozvodem?

Calovo rozpoložení pokračuje dostatečně dlouho na to, aby se místní „lovec dívek“ Jacob (Ryan Gosling) rozhodl s tím něco udělat a Cala naučil, jak se oblékat, jak vystupovat a jak být zase muž, aby si jeho manželka vyčítala, že ho opustila. Po sérii úspěchů s cizími ženami si je ale Cal nucen přiznat, že jeho city k Emily jsou stále silné.

Mezitím Emily po letech hledá sebe sama, jejich dvanáctiletý syn Robbie je zamilovaný do dívky na hlídání a dospělá dcera Hannah (Emma Stone) zvažuje vdát se za partnera, který jí ale nemá nic moc co nabídnout. A Jacob? Ten si užívá být single a každý večer si bere domů jinou ženu.

Bláznivá, zatracená láska v kinech od 15. 9. 2011

Lehce nadprůměrná romantická komedie o vztazích všeho druhu, s velice slušným hereckým obsazením, nám dost utopistickým způsobem nastíní, jak děti vnímají rozvod, jaké je to být dospívajícím zamilovaným klukem, jaké je to být náctiletou dívkou zamilovanou do staršího muže, co obnáší dlouhodobý vztah, jaký je rozdíl mezi sexem na jednu noc a partnerstvím a jak je důležité být svým dětem vzorem. Takže nic nového pod sluncem. Já osobně bych film rozdělila na čtyři části. První nadějná, druhá zdlouhavá, třetí slušná a čtvrtá klišé. Co se týče filmů tohoto druhu, je podle mě o hodně lepší se podívat na film z loňského roku The Kids Are All Right, kde si jednu z hlavních rolí také zahrála Julianne Moore a kde jde scénář více do hloubky, herecké výkony všech tří hlavních představitelů jsou výborné a celý film působí jako z dnešního světa.

Bláznivá, zatracená láska je ale přeci jen pořád jednou z těch lepších romantických komedií, a tak pokud se na ni vydáte s kamarádkami do kina, určitě se i pobavíte.

5*/10

Text a foto:DD

Soutěžte s Dokonalou ženou o seper ceny!