Erotická kuchařka aneb jídlem k lepšímu sexu

Erotická kuchařka aneb jídlem k lepšímu sexu


Historická afrodisiaka

K nejstarším afrodisiakům patří ženšen, oblíbený kdysi v Asii, ve středověku. Byl součástí nejrůznějších lektvarů dlouhověkosti, ale i elixírů lásky. Dělalo se z něj však i víno. Mandragora, rostlina podobná bramboře, jejíž kořeny i listy mají tvar genitálií zase nechyběla v kuchyních mágů a felčarů již v dobách, o nichž se dočtete ve Starém Zákoně. Už od dob milenky Ludvíka XV. slavné madam de Pompadour je to právě lanýž, který je považován za účinné afrodisiakum.

 

Nejpopulárnější

Poměrně známá je například petržel, paprika, celer, ale i brambory, mrkev, lilek nebo rajčata. Dobrým afrodisiakem je i křen, překvapivě i česnek, pečené kaštany, mandle, pistácie, datle, šafrán, máta, víno se šalvějí, lanýže, ale i banán. Krev má rozproudit rovněž skořice, lněné semínko, červené fazole s koprem, hřebíček, zázvor, koriandr, vanilka, muškátový oříšek nebo chilli. Dostatek koření, mrkve a celeru se má dávat do masových vývarů, horká čokoláda by se měla konzumovat s příchutí máty a nasekaná rajčata zase s bazalkou. Za dráždivé pokrmy se považují i ústřice a jiní měkkýši, francouzská hořčice zvláště ve spojení s česnekem
a lanýži, želví polévka, anýz i artyčoky. Známým přírodním
afrodiziakem je i prášek ze sušených hlíz orchidejí.

 

Sexy menu pro vášnivý večer... a celou noc

Nápoj lásky

Rozmixujte 2 sklenice rajčatové šťávy, půl sklenice vařeného celeru, 1 žloutek, ¼ lžičky chilli, čtvrt sklenice

Smyslné kuře

Kuřecí prsa uvařte  a poté nakrájejte na nudličky. V míse smíchejte lžíci oleje s 3 lžičkami francouzské hořčice, lžící vinného octa, lžičkou cukru, 3 lžícemi sojové omáčky, 2 stroužky drceného a 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku. V kastrůlku zahřejte olej a smíchejte jej s mletými chilli papričkami – výslednému produktu se říká růžový olej. Nakrájené maso přidejte do mísy se směsí a potom polijte růžovým olejem.

Celerový salát s koňakem

Syrový celer nastrouhejte, pokapejte citronovou šťávou, přimíchejte nadrobno rozsekaná jádra vlašských ořechů (asi 50 g). Pak přidejte 50 g nastrouhané nivy a zalijte zálivkou z 2 lžic oleje, lžíce koňaku a trochy citronové šťávy.

 
Tatarák z lososa se zázvorem

Lososa nakrájejte na malé kostičky. Najemno nasekejte  cibuli a zázvor. Přidejte k rybě spolu s koprem, kořením, citronovou šťávou, se sójovou omáčkou as olivovým olejem. Osolte a nechte v chladu odležet asi hodinu. Pak podávejte s topinkami.

Krůtí medové rolky
Krůtí řízky osolte, přidejte kmín a pepř a každý rozkrojte na tři části. Připravte si devět kousků ementálu, pruhy masa omotejte okolo sýra a role obalte v sezamu. Zprudka je osmažte z každé strany v oleji. Podávejte ihned zalité medem.

Hořkosladká touha
Do vroucí vody dejte badyán, skořici, hřebíček a nechte odstát. Přidejte cukr a nadrobený perník. Vše se musí rozpustit. Vařte do zhoustnutí. Nakrájejte ovoce (jablko, hrušku, banán, mandarinku) na kusy a restujte dozlatova. Skořicovou omáčku proceďte, přidejte smetanu a rum. Na talířky dejte zmrzlinu a obložte ji ovocem. Nakonec polijte horkou polevou, ozdobte skořicí a hvězdičkou badyánu.

 

 

 

 

Text: Ela Procházková