Středeční pečení - vyzkoušejte lahodný cheesecake!

Středeční pečení - vyzkoušejte lahodný cheesecake!

O této pochoutce bych mohla sáhodlouze hovořit a to vše jen v superlativech. Vyzkoušela jsem ji poprvé asi před 5 lety, v jedné hradecké kavárně a od té doby se tato pochutina dostala na vrchol mého žebříčku. Toto je jeden z mých oblíbených receptů, kterých mám v zásobě hned


O této pochoutce bych mohla sáhodlouze hovořit a to vše jen v superlativech. Vyzkoušela jsem ji poprvé asi před 5 lety, v jedné hradecké kavárně a od té doby se tato pochutina dostala na vrchol mého žebříčku. Toto je jeden z mých oblíbených receptů, kterých mám v zásobě hned několik. Vyzkoušejte jej také! s974752206215697743_p93_i3_w514

Suroviny:

Korpus:
  • 250 g máslových sušenek Club
  • 125 g másla
Náplň:
  • 250 g  mascarpone
  • 400 g měkkého tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
 

Příprava:

Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 26 cm, do které jsme před tím připnuli pečící papír a boky vymazali máslem. Korpus uložíme na půl hodiny do ledničky. Mascarpone, tvaroh, smetanu, cukry a šťávu z citronu prošleháme metličkou, po jednom také ručně metličkou zašleháme vejce i žloutek. Náplň natřeme na korpus a necháme 5 minut stát. Pak vložíme do trouby, předehřáté na 175°C a pečeme 10 minut, stáhneme teplotu na 120°C a pečeme dalších 35 minut, vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme v troubě 2 hodiny chladnout. Nožem uvolníme okraje a cheesecake necháme v ledničce do druhého dne odležet.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutná?   Markét ,)