Úterní pečení v podobě koláče z červené řepy

Úterní pečení v podobě koláče z červené řepy

Možná se vám lehce povytáhlo obočí, po přečtení názvu tohoto receptu, ale neděste se. Jde o opravdovou lahůdku, kterou si čas od času rádi uděláme. Je krásně vlhký a chuťově tzv. žravý - dokud bude, nepřestanete jíst.  Suroviny: 100g špaldové mouky 100g polohr


Možná se vám lehce povytáhlo obočí, po přečtení názvu tohoto receptu, ale neděste se. Jde o opravdovou lahůdku, kterou si čas od času rádi uděláme. Je krásně vlhký a chuťově tzv. žravý - dokud bude, nepřestanete jíst.  dsc_0065

Suroviny:

  • 100g špaldové mouky
  • 100g polohrubé mouky
  • 50g kakaa
  • 200ml oleje
  • 100-150ml mléka
  • lžička perníkového koření
  • lžička a půl skořice mleté
  • 3 celá vejce
  • hořká čokoláda
  • tři lžíce medu
  • 200g cukru
  • 250g červené řepy
  • kokos
  • máslo

Příprava:

Červenou řepu uvaříme ve slupce do měkka, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a dáme spolu s tekutými ingrediencemi do mixéru. Následně přidáme do mixéru i perníkového koření, skořici, prášek do pečiva a nakonec cukr. Bokem si navážíme špaldovou a polohrubou mouku a přes sítko prosejeme do mísy a přidáme kakao. Poté vlijeme směs z mixéru a důkladně promícháme. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kokosem - opravdu poctivě. Směs nalijeme do formy a přidáme čokoládu, kterou cik cak rozmístíme a zastrčíme do buchty - nemusí být, ale my ji tam máme opravdu rádi. Nakonec koláč polijeme rozpuštěnou čokoládou, kterou můžeme trochu zjemnit smetanou, nebo máslem. Koláč rovnoměrně potřeme a posypeme kokosem.   Vyzkoušeno? Jak vám chutnalo?   Markét ,)