před 9 lety, 12.04.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Úterní pečení v podobě koláče z červené řepy
Možná se vám lehce povytáhlo obočí, po přečtení názvu tohoto receptu, ale neděste se. Jde o opravdovou lahůdku, kterou si čas od času rádi uděláme. Je krásně vlhký a chuťově tzv. žravý - dokud bude, nepřestanete jíst.
Suroviny:
100g špaldové mouky
100g polohr
Možná se vám lehce povytáhlo obočí, po přečtení názvu tohoto receptu, ale neděste se. Jde o opravdovou lahůdku, kterou si čas od času rádi uděláme. Je krásně vlhký a chuťově tzv. žravý - dokud bude, nepřestanete jíst.
Suroviny:
- 100g špaldové mouky
- 100g polohrubé mouky
- 50g kakaa
- 200ml oleje
- 100-150ml mléka
- lžička perníkového koření
- lžička a půl skořice mleté
- 3 celá vejce
- hořká čokoláda
- tři lžíce medu
- 200g cukru
- 250g červené řepy
- kokos
- máslo
Příprava:
Červenou řepu uvaříme ve slupce do měkka, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a dáme spolu s tekutými ingrediencemi do mixéru. Následně přidáme do mixéru i perníkového koření, skořici, prášek do pečiva a nakonec cukr.
Bokem si navážíme špaldovou a polohrubou mouku a přes sítko prosejeme do mísy a přidáme kakao. Poté vlijeme směs z mixéru a důkladně promícháme. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kokosem - opravdu poctivě. Směs nalijeme do formy a přidáme čokoládu, kterou cik cak rozmístíme a zastrčíme do buchty - nemusí být, ale my ji tam máme opravdu rádi.
Nakonec koláč polijeme rozpuštěnou čokoládou, kterou můžeme trochu zjemnit smetanou, nebo máslem.
Koláč rovnoměrně potřeme a posypeme kokosem.
Vyzkoušeno? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)