Celozrnné linecké s mákem a povidly

Celozrnné linecké s mákem a povidly

 

1 plech - Suroviny:

200 g   bio mouky špaldové celozrnné jemně mleté Probio

20 g     bio máku Probio

25 g     bio moučkového cukru Probio

1          žloutek

120 g   másla

Bio povidla Probio na potření

 

Postup:

Suroviny na těsto zpracujte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odpočívat.

Těsto nechte trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajujte tvary pečiva, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor. 

Pečivo položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Slepujte povidly.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Probio