Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou Na chimichurri omáčku potřebujeme:  -200 ml olivového oleje -1 malá, najemno nakrájená cibule -1 kávová lžička oregana -1 stroužek česneku -100 g nasekané plochol


Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou Na chimichurri omáčku potřebujeme: Krevetový špíz_S -200 ml olivového oleje -1 malá, najemno nakrájená cibule -1 kávová lžička oregana -1 stroužek česneku -100 g nasekané plocholisté petržele -3 lžíce vinného octa -2 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou -sůl, pepř Všechny tyto ingredience smícháme, případně rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme odležet v ledničce. Na špíz potřebujeme: 24 krevet bez hlavy, 2 cukety, 12 cherry rajčat, sůl, pepř Krevety očistíme od skořápky a vyjmeme střívko. Cuketu nakrájíme na půlkolečka silná cca 1 cm. Na středně dlouhou špejli postupně napichujeme krevety, cuketu a cherry rajčata. Špízy poté osolíme, opepříme a lehce přelijeme omáčkou chimichurri, necháme hodinu marinovat. Poté pečeme na rozpáleném grilu z obou stran cca 10 minut. Více informací na papadim.com/cs/