Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone

Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone

Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone Co budeme potřebovat? -4 tvrdší hrušky -0,5 l červeného vína -100 g cukru -1 pomeranč -4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou -t


Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone hruška_SCo budeme potřebovat? -4 tvrdší hrušky -0,5 l červeného vína -100 g cukru -1 pomeranč -4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou -tyčinka skořice -2 celé badyány -125 g mascarpone -1 citron -2 lžíce moučkového cukru -4 lžíce másla, máta na ozdobu   V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr, přidáme badyán, skořici, šťávu, kůru z pomeranče a zalijeme červeným vínem. Necháme svařit na 2/3 a vložíme oloupané a jadřinců zbavené hrušky, stopku necháme pro efekt. Vaříme mírným varem cca 5 minut, poté hrušky stáhneme a necháme cca 5 minut dojít. Mezitím si z mascarpone, moučkového cukru a šťávy z citronu vymícháme krém. Na pánev nalijeme 3 naběračky svařeného vína, přidáme máslo a ještě zredukujeme do konzistence omáčky, přidáme fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou a na závěr hrušky, které v omáčce řádně prohřejeme. Servírujeme společně s vyšlehaným mascarpone přelitým redukcí. Více informací na papadim.com/cs/