Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone
Co budeme potřebovat?
-4 tvrdší hrušky
-0,5 l červeného vína
-100 g cukru
-1 pomeranč
-4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-t
Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone
Co budeme potřebovat?
-4 tvrdší hrušky
-0,5 l červeného vína
-100 g cukru
-1 pomeranč
-4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-tyčinka skořice
-2 celé badyány
-125 g mascarpone
-1 citron
-2 lžíce moučkového cukru
-4 lžíce másla, máta na ozdobu
V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr, přidáme badyán, skořici, šťávu, kůru z pomeranče a zalijeme červeným vínem. Necháme svařit na 2/3 a vložíme oloupané a jadřinců zbavené hrušky, stopku necháme pro efekt. Vaříme mírným varem cca 5 minut, poté hrušky stáhneme a necháme cca 5 minut dojít.
Mezitím si z mascarpone, moučkového cukru a šťávy z citronu vymícháme krém. Na pánev nalijeme 3 naběračky svařeného vína, přidáme máslo a ještě zredukujeme do konzistence omáčky, přidáme fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou a na závěr hrušky, které v omáčce řádně prohřejeme.
Servírujeme společně s vyšlehaným mascarpone přelitým redukcí.
Více informací na
papadim.com/cs/
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)