Cuketová nádivka
Suroviny:
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 hrnky cukety
- uzenina podle chuti
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cibule
- 4 ks vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
PODLE CHUTI:
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička soli
- 2 snítky petrželky
- 1/2 hrnku sýru
- pepř
- 2 stroužky česneku
Příprava:
Nejprve cuketu vydlabeme. Pak ji oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a hned můžeme měřit. Pekáč vymažeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a odebereme požadované množství. Uzeninu a sýr nakrájíme na malé kousky, nebo nastrouháme. Česnek oloupeme a nasekáme. K cuketě přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a cuketovou nádivku nalijeme na vymazaný pekáč, poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Podávat se dá teplá, i studená. Nám většinou vystydnout ani nestihne. Podávat se dá k čemukoliv, ale bohatě postačí, když ji uzobáváte samotnou.
Ingredience: