Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem

Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem

Počet porcí: 4 porce  Doba přípravy: 40 minut  Náročnost: *

 

Ingredience:

300 g ředkviček
1 citron
50 ml olivového oleje
čerstvý tymián
čerstvá máta
sůl, černý pepř

 

Postup:

  1. Ředkvičky rozkrájíme na poloviny a vložíme do pekáče s pečicím papírem. Poté přidáme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a nakonec posypeme lístky tymiánu.
  2. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 15 minut do měkka.
  3. Nakonec ředkvičky posypeme čerstvě nasekanou mátou a můžeme podávat se slaným, měkkým tvarohem.

Tip: Věděli jste, že obecně u nás prospívá ovoci klima a půda jižních Čech a zelenině zase Polabí?

 

 

zdroj foto: www.akademiekvality.cz 

 

Ingredience:

ředkvičky