Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 40 minut Náročnost: *
Ingredience:
300 g ředkviček
1 citron
50 ml olivového oleje
čerstvý tymián
čerstvá máta
sůl, černý pepř
Postup:
- Ředkvičky rozkrájíme na poloviny a vložíme do pekáče s pečicím papírem. Poté přidáme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a nakonec posypeme lístky tymiánu.
- Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 15 minut do měkka.
- Nakonec ředkvičky posypeme čerstvě nasekanou mátou a můžeme podávat se slaným, měkkým tvarohem.
Tip: Věděli jste, že obecně u nás prospívá ovoci klima a půda jižních Čech a zelenině zase Polabí?
zdroj foto: www.akademiekvality.cz