Honí vás mlsná? Vyzkoušejte frgálovou buchtu

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte frgálovou buchtu

Určitě všichni dobře znáte ty úžasné tvarohové, povidlové, či makové obrovské koláče, zalité rumem, které tak krásně voní na každé pouti. Kdo by je nemiloval? V případě, že nemáme čas, nebo prostor připravit pravé frgály, rádi se vrhneme na tuto alternativu, která na


Určitě všichni dobře znáte ty úžasné tvarohové, povidlové, či makové obrovské koláče, zalité rumem, které tak krásně voní na každé pouti. Kdo by je nemiloval? V případě, že nemáme čas, nebo prostor připravit pravé frgály, rádi se vrhneme na tuto alternativu, která naše choťové buňky také velmi dobře ukojí. 178279343_XS

Suroviny:

  • 1 hrnek cukr moučka
  • špetka soli
  • lžička strouhané citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku mléka
  • prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • cukr podle chuti
  • vanilkový puding
Maková náplň:
  • vařený mák (uvaříme s mlékem, lžičkou perníkového koření, cukrem)
  • povidla
Drobenka:
  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • špetka soli
 

Příprava:

Vyšší plech si vmažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravíme si náplně, tvarohovou a makovou dáme do zdobících sáčků. Vejce vyšleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou, špetkou soli a olejem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, naředíme mlékem a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho na plech. Zdobícími sáčky nastříkáme střídavé pruhy, vždy 1 pruh mák, 1 pruh tvaroh, mezi pruhy lžičkou klademe "bobečky" povidel. Posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 160st. Pečeme cca 35 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?     Markét ,)