Celozrnný banánový chlebíček, přelitý čokoládou. Vyzkoušejte.

Celozrnný banánový chlebíček, přelitý čokoládou. Vyzkoušejte.

Tento recept jsem poprvé ochutnala před pár dny, když jsem byla na návštěvě u své kamarádky. Připravuje ho pravidelně, místo sladké večeře a musím říct, že jej občas plánuji zařadit také. Jedná se o moc dobrou a netradiční pochutinu. Suroviny: Těsto: 240 g celo


Tento recept jsem poprvé ochutnala před pár dny, když jsem byla na návštěvě u své kamarádky. Připravuje ho pravidelně, místo sladké večeře a musím říct, že jej občas plánuji zařadit také. Jedná se o moc dobrou a netradiční pochutinu. a

Suroviny:

Těsto:
  • 240 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 160 g hnědého cukru
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 3 velmi zralé banány
  • 170 g sušených švestek
Dále:
  • 1 čokoládová poleva v sáčku
 

Příprava:

Smícháme sypké suroviny, přidáme změklé máslo, rozmačkané banány a nakrájené sušené švestky. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem, naplníme ji těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180° C asi 60 minut. Vychladlý chlebíček polijeme čokoládovou polevou.     Opravdu jednoduché, že? Vyzkoušejte také.   Markét ,)