Salát s hruškou marinovanou ve víně a balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem, gorgonzolou a pomerančovým dresinkem

Salát s hruškou marinovanou ve víně a balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem, gorgonzolou a pomerančovým dresinkem

  Co budete potřebovat: -2 hrušky -10 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem -2 dl bílého vína -1 tyčinka skořice -100 g cukru -250 g gorgonzoly -2 pomeranče -3 lžíce olivového oleje -sůl a pepř -400 g různých salátů Na


  Co budete potřebovat: -2 hruškySalát s hruškou_S -10 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem -2 dl bílého vína -1 tyčinka skořice -100 g cukru -250 g gorgonzoly -2 pomeranče -3 lžíce olivového oleje -sůl a pepř -400 g různých salátů Na pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, do kterého nalijeme bílé víno, 5 lžic balzamikového krému s příchutí citronu a pomeranče, skořici a necháme vařit. Přidáme oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky, které vaříme asi 4 minuty doměkka. Uvařené hrušky vychladíme v chladničce. Z pomerančové šťávy, olivového oleje, zbylého balzamikového krému s příchutí citronu a pomeranče, soli a pepře vymícháme dresink, který promícháme s natrhanými listy salátů, marinovanými hruškami a gorgonzolou.