Netradiční pečení? Vyzkoušejte Jáhelník!

Netradiční pečení? Vyzkoušejte Jáhelník!

Jak už jste si mohli povšimnout, občas ráda zkouším netradiční recepty. Tento spoustě lidí pozvedl obočí, ale vesměs s ním byli spokojeni. Mohla bych ho přirovnat k rýžovému nákypu s takovou lehkou, typicky netypickou chutí. Vyzkoušejte! Suroviny: 200 g jáhel sůl


Jak už jste si mohli povšimnout, občas ráda zkouším netradiční recepty. Tento spoustě lidí pozvedl obočí, ale vesměs s ním byli spokojeni. Mohla bych ho přirovnat k rýžovému nákypu s takovou lehkou, typicky netypickou chutí. Vyzkoušejte! aaa

Suroviny:

  • 200 g jáhel
  • sůl
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • půl lžičky mleté skořice
  • švestky
  • 3 jablíčka
  • skořicový cukr
  • Maizena

Příprava:

Jáhly si uvaříme na hustou kaši, se špetkou soli v cca 750ml vody. Do vychladlé kaše si zamícháme žloutky, které jsme si předem utřeli s cukrem do hladké pěny. Dále přidáme skořici a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Do kulaté formy, vyložené pečícím papírem směs opatrně nalijeme a poklademe vrstvou švestek. Opět zakryjeme částí směsi a přidáme nahrubo nakrájena jablka, smíchaná se skořicovým cukrem a maizenou. (K jablíčkům je záhodno přidat i pár kapek citronové šťávy, která zabrání hnědnutí). Nakonec dolijeme zbytek těsta a můžeme dát do trouby, kterou jsme si rozehřáli na 180° a pečeme cca hodinu.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)