před 9 lety, 09.06.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Netradiční pečení? Vyzkoušejte Jáhelník!
Jak už jste si mohli povšimnout, občas ráda zkouším netradiční recepty. Tento spoustě lidí pozvedl obočí, ale vesměs s ním byli spokojeni. Mohla bych ho přirovnat k rýžovému nákypu s takovou lehkou, typicky netypickou chutí. Vyzkoušejte!
Suroviny:
200 g jáhel
sůl
Jak už jste si mohli povšimnout, občas ráda zkouším netradiční recepty. Tento spoustě lidí pozvedl obočí, ale vesměs s ním byli spokojeni. Mohla bych ho přirovnat k rýžovému nákypu s takovou lehkou, typicky netypickou chutí. Vyzkoušejte!
Suroviny:
- 200 g jáhel
- sůl
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- půl lžičky mleté skořice
- švestky
- 3 jablíčka
- skořicový cukr
- Maizena
Příprava:
Jáhly si uvaříme na hustou kaši, se špetkou soli v cca 750ml vody. Do vychladlé kaše si zamícháme žloutky, které jsme si předem utřeli s cukrem do hladké pěny. Dále přidáme skořici a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Do kulaté formy, vyložené pečícím papírem směs opatrně nalijeme a poklademe vrstvou švestek. Opět zakryjeme částí směsi a přidáme nahrubo nakrájena jablka, smíchaná se skořicovým cukrem a maizenou. (K jablíčkům je záhodno přidat i pár kapek citronové šťávy, která zabrání hnědnutí). Nakonec dolijeme zbytek těsta a můžeme dát do trouby, kterou jsme si rozehřáli na 180° a pečeme cca hodinu.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)