Thajská slepičí polévka s rýžovými nudlemi (Thajsko)
Suroviny
- Slepice 0.5 ks
- Cibulka jarní 1 svazek
- Zázvor čerstvý kousek
- Česnek 2 stroužky
- Olej rostlinný 1 lžíce
- Arašídová pomazánka 3 lžíce
- Hrášek mražený 100 g
- Pepř mletý černý dle chuti
- Sůl dle potřeby
- Paprika červená 1 ks
- Chilli paprička 0.5 ks
- Rýžové nudle 170 g
- Červená kari pasta 1 lžíce
- Kokosové mléko 200 ml
- Sojová omáčka světlá 2 lžíce
-
Slepici omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a asi 30 minut vaříme. Pak ji zbavíme kostí a maso i s kůží nakrájíme nakrájíme na kousky. Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Zázvor očistíme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a podrtíme, chilli papričku pokrájíme.
Rýžové nudle vložíme do misky, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 8 minut odstát. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Ve woku nebo v hlubší pánvi restujeme asi 5 minut na rozehřátém oleji kousky masa ze slepice. Přidáme kari pastu, česnek, zázvor, chilli papričku a polovinu jarní cibulky. Ještě asi 2 minuty restujeme a pak zalijeme scezeným vývarem ze slepičích kostí. Stáhneme plamen a polévku ještě 30 minut vaříme.
Nakonec přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, propláchnutý hrášek, nakrájenou papriku a zbytek jarní cibulky. Dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme a asi 5 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme nudle a necháme je prohřát.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/thajska-slepici-polevka-s-ryzovymi-nudlemi-thajsko/1085
Ingredience: