Tuhle buchtu jím snad odpradávna. Babička ji dělávala, co si pamatuji. Je jedna z mých oblíbených a teprve po x letech jsem se dozvěděla, co tuto pochoutku dělá tím, čím je. Je to cuketa! Vyzkoušejte tuto skvělou buchtu i vy.
Suroviny:
3/4 hrnku oleje
1 lžička sody
0
Tuhle buchtu jím snad odpradávna. Babička ji dělávala, co si pamatuji. Je jedna z mých oblíbených a teprve po x letech jsem se dozvěděla, co tuto pochoutku dělá tím, čím je. Je to cuketa! Vyzkoušejte tuto skvělou buchtu i vy.

Suroviny:
- 3/4 hrnku oleje
- 1 lžička sody
- 0,5 balíčku vanilkového cukru
- 2 hrnky strouhané cukety - včetně šťávy, kterou pustí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skoříce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 vejce
- 1 - 1,5 hrnek cukru krystal
- 2,5 hrnku hladké mouky
- kakao - nemusí být, ale já dávám vždy
Příprava:
Používáme čtvrtlitrový hrnek.
Olej, celá vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme nebo umícháme. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu. Cuketa musí být oloupaná a zbavená pecek, střed vykrojíme. Zamícháme. Nakonec přidáme hladkou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sodu a skořici. Vše dobře ušleháme.
Cuketové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Cuketovou buchtu se skořicí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (elektrická), a pečeme dozlatova.
Hotovou buchtu přelijeme čokoládou, jen tak ocukrujeme, nebo pomažeme cukrovou polevou a můžeme podávat.
Vyzkoušeli jste? Co na ni říkáte?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)