Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

V poslední době se z arašídového másla stal obrovský boom a tudíž i já jsem běžela do obchodu a okamžitě ochutnala. Musím říct, že jeho chuť mě natolik zaskočila, že jsem nebyla schopna jej ani polknout a odmítala jsem ho jakkoliv zapojit do jídelníčku. Čas ale plynul a j


V poslední době se z arašídového másla stal obrovský boom a tudíž i já jsem běžela do obchodu a okamžitě ochutnala. Musím říct, že jeho chuť mě natolik zaskočila, že jsem nebyla schopna jej ani polknout a odmítala jsem ho jakkoliv zapojit do jídelníčku. Čas ale plynul a já se rozhodla dát mu ještě jednu šanci - při pečení. A výsledek - vzala jsem ho na milost.

CPB-Bread-3-706x1024

Suroviny:

  • 100 g arašídového másla pokojové teploty
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 větší banány
  • 100 ml kysaného podmáslí
  • 2 vejce
  • 4 lžíce holanského kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíčka jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 g hladké mouky
 

Příprava:

Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme nejdřív vodou a vyložíme pečícím papírem. Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a přidáme vejce a nakonec i kakao - vše pečlivě promícháme.  Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkéme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí. Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí. Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.   Děkuji za zaslání receptu paní Magdě!