Vietnamská svačinová bageta
INGREDIENCE
- Kuřecí prsa 500 g
- Bageta světlá 4 ks
Marináda - Kokosové mléko (BILLA Bio) 60 g
- Olivový olej extra panenský 0.5 lžíce
- Sójová omáčka 0.5 lžíce
- Ústřicová omáčka 0.5 lžíce
- Zázvor 5 g
- Koriandr 0.5 lžička
- Sůl
- Pepř
Zelenina - Mrkev 1 ks
- Okurka salátová 0.5 ks
- Ředkvičky 8 ks
- Horká voda 1 hrnek
- Rýžový ocet 5 lžíce
- Med květový český 1 lžíce
- Pepř
- Bobkový list 4 ks
- Nové koření 8 ks
Domácí dip - Majonéza s obsahem vaječného žloutku 100 g
- Kečup jemný 40 g
- Chilli BILLA Premium 4 lžička
- Uzená paprika 2 lžička
Na dodělání - Salát listový 4 hrst
- sušená cibule 4 lžička
- Koriandr
POSTUP
- Připravíme si marinádu na maso. Smícháme kokosové mléko, kvalitní olivový olej, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, čerstvý nastrouhaný zázvor, koriandr, pepř a sůl.
- Kuřecí maso si očistíme a nakrájíme na nudličky, naložíme do marinády ideálně přes noc.
- Připravíme si nálev na zeleninu. Smícháme hrnek horké vody, rýžový ocet, med, pepř, bobkový list, nového koření
- Mrkev, okurku a ředkvičky si nakrájíme na nudličky nebo plátky a naložíme je do nálevu, tak aby byla zelenina ponořená a dáme na noc do ledničky.
- Připravíme si dip. Smícháme kvalitní majonézu, kvalitní kečup, chilli vločky a uzenou papriku.
- Druhý den si maso orestujeme a můžeme začít kompletovat.
- Bagetky si rozpůlíme a podélně nakrojíme, namažeme jednu stranu dipem, přidáme hrstku listového salátu, 1 díl masa a 1 díl nakládané zeleniny, na závěr posypeme sušenou cibulkou a koriandrem.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/vietnamska-bageta