Vietnamská svačinová bageta

Vietnamská svačinová bageta

INGREDIENCE

  • Kuřecí prsa 500 g
  • Bageta světlá 4 ks

    Marináda
  • Kokosové mléko (BILLA Bio) 60 g
  • Olivový olej extra panenský 0.5 lžíce
  • Sójová omáčka 0.5 lžíce
  • Ústřicová omáčka 0.5 lžíce
  • Zázvor 5 g
  • Koriandr 0.5 lžička
  • Sůl
  • Pepř

    Zelenina
  • Mrkev 1 ks
  • Okurka salátová 0.5 ks
  • Ředkvičky 8 ks
  • Horká voda 1 hrnek
  • Rýžový ocet 5 lžíce
  • Med květový český 1 lžíce
  • Pepř
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření 8 ks

    Domácí dip
  • Majonéza s obsahem vaječného žloutku 100 g
  • Kečup jemný 40 g
  • Chilli BILLA Premium 4 lžička
  • Uzená paprika 2 lžička

    Na dodělání
  • Salát listový 4 hrst
  • sušená cibule 4 lžička
  • Koriandr

 

POSTUP

  1. Připravíme si marinádu na maso. Smícháme kokosové mléko, kvalitní olivový olej, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, čerstvý nastrouhaný zázvor, koriandr, pepř a sůl.
  2. Kuřecí maso si očistíme a nakrájíme na nudličky, naložíme do marinády ideálně přes noc.
  3. Připravíme si nálev na zeleninu. Smícháme hrnek horké vody, rýžový ocet, med, pepř, bobkový list, nového koření
  4. Mrkev, okurku a ředkvičky si nakrájíme na nudličky nebo plátky a naložíme je do nálevu, tak aby byla zelenina ponořená a dáme na noc do ledničky.
  5. Připravíme si dip. Smícháme kvalitní majonézu, kvalitní kečup, chilli vločky a uzenou papriku.
  6. Druhý den si maso orestujeme a můžeme začít kompletovat.
  7. Bagetky si rozpůlíme a podélně nakrojíme, namažeme jednu stranu dipem, přidáme hrstku listového salátu, 1 díl masa a 1 díl nakládané zeleniny, na závěr posypeme sušenou cibulkou a koriandrem.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/vietnamska-bageta