Sladké pečení s medovými bochánky

Sladké pečení s medovými bochánky

Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes si společně vyzkoušíme prastarý recept na medové bochánky. V kuchařce ho mám zapsaný dlouho, ale došlo na něj až před kratší dobou, neboť - světe div se, med v oblibě nemám. Při pečení se ale v poslední době stal mým dobrým příte


Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes si společně vyzkoušíme prastarý recept na medové bochánky. V kuchařce ho mám zapsaný dlouho, ale došlo na něj až před kratší dobou, neboť - světe div se, med v oblibě nemám. Při pečení se ale v poslední době stal mým dobrým přítelem. Vyzkoušejte tuto lahůdku. Určitě si ji oblíbíte. bochanky-5

Suroviny:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 4 plné lžíce medu
  • 10 dkg másla
  • 2 žloutk
  • 5 lžic cukru
  • 1 droždí ( kvásek )
  • špetka soli
  • 250 ml mléka nebo smetany
Ořechová náplň:
  • 20 dkg mletých vlašských ořechů
  • 10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)
  • 2 vejce ( sníh )
  • 2 lžíce rumu

Příprava:

Žloutky utřeme s cukrem a medem, přidáme mouku, kvásek, rozpuštěné máslo, špetku soli a pomocí mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Připravíme si ořechovou náplň: žloutky utřeme s cukrem, přidáme rum,ořechy a postupně přidáme sníh tak, aby náplň nebyla moc řídká. Z vykynutého těsta uždibujeme kousky, na pomoučněném vále rozprostřeme do placičky, naplníme, zabalíme jako buchtičku a vytvarujeme do tvaru bochánku. Dáme na pečící papír spojenou stranou dolu. Potřeme máslem a pečeme při 190 st. asi 15 minut, podle velikosti. Po upečení potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem. Výborné jsou i s tvarohem.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)       Za obrázek díky Lucce Kohoutové.