Osvěžující citrónový sorbet z bílého Motýla

Osvěžující citrónový sorbet z bílého Motýla

Suroviny:

4 citróny
150–200 g moučkového cukru
víno Motýl Rulandské bílé
citron a máta na ozdobení

Postup:

Vymačkejte 4 citróny (mohou být i s kusy dužiny), smíchejte se 150–200 g moučkového cukru a zalijte 3 dcl vína Motýl Rulandské bílé. Vzniklou směs velmi pomalu ohřívejte v hrnci tak, aby se nám chutě spojily a prolnuly, ale aby se během cca 10 min ohřívání směs nedostala k vyšší teplotě, než 70°C. Vzniklou směs nechte vychladit. Následně přelijte přes hrubší sítko, abyste oddělili dužninu. Do směsi vlijte zbytek láhve vína Motýl Rulandské bílé. Opatrně, ale důkladně promíchejte. Přelijte do misky vhodné k mrazení a vložte do mrazáku. Vždy po půl hodině směs z mrazáku vyjměte a promíchejte, aby nevznikl jeden velký kus ledu. Po třech hodinách můžete podávat. Nezapomeňte ozdobit snítkou máty či plátkem citrónu. 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

citron