V minulém týdnu se mi dostal do rukou recept na francouzský čokoládový řez, který mi kamarádka natolik vychválila, že jsem ho musela ihned vyzkoušet. A výsledek - famózní! Vyzkoušejte také.
Suroviny:
Těsto:
2 vejce
1 vanilkový cukr
100 g cukru moučka
90 g hlad
V minulém týdnu se mi dostal do rukou recept na francouzský čokoládový řez, který mi kamarádka natolik vychválila, že jsem ho musela ihned vyzkoušet. A výsledek - famózní! Vyzkoušejte také.
Suroviny:
Těsto:
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru moučka
- 90 g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 90 g másla
- 70 ml smetany ke šlehání
Poleva:
- 150 g hořké čokolády
- 20 g másla
- 20 g 100% tuku
- 4 PL smetany ke šlehání
- rozinky v rumu
Příprava:
Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami, polijeme zbytkem polevy a necháme ztuhnout.
Já jsem místo polevy použila kakaový krém z mascarpone.
Vyzkoušeli jste?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)