Francouzský čokoládový řez, který musíte vyzkoušet!

Francouzský čokoládový řez, který musíte vyzkoušet!

V minulém týdnu se mi dostal do rukou recept na francouzský čokoládový řez, který mi kamarádka natolik vychválila, že jsem ho musela ihned vyzkoušet. A výsledek - famózní! Vyzkoušejte také. Suroviny: Těsto: 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g cukru moučka 90 g hlad


V minulém týdnu se mi dostal do rukou recept na francouzský čokoládový řez, který mi kamarádka natolik vychválila, že jsem ho musela ihned vyzkoušet. A výsledek - famózní! Vyzkoušejte také. aaaaa

Suroviny:

Těsto:
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru moučka
  • 90 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 90 g másla
  • 70 ml smetany ke šlehání
Poleva:
  • 150 g hořké čokolády
  • 20 g másla
  • 20 g 100% tuku
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • rozinky v rumu
   

Příprava:

Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami, polijeme zbytkem polevy a necháme ztuhnout. Já jsem místo polevy použila kakaový krém z mascarpone.   Vyzkoušeli jste?   Markét ,)