Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu. Dnes se podíváme na jedno z mého nejoblíbenějšího cukroví, které lze použít takto samostatně, nebo použít společně s lineckým a krémem jako kombo kokosky. Vyzkoušejte je také.
Suroviny:
5 bílků
25 dkg cukru
25 d
Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu. Dnes se podíváme na jedno z mého nejoblíbenějšího cukroví, které lze použít takto samostatně, nebo použít společně s lineckým a krémem jako kombo kokosky. Vyzkoušejte je také.
Suroviny:
- 5 bílků
- 25 dkg cukru
- 25 dkg kokosové moučky
- strouhanka
- vanilkový cukr
Příprava:
Z bílků našleháme sníh tuhý sníh, opatrně do něj vmícháme cukr, kokos a přidáme hrst strouhanky.
Na vymazaný a vysypaný plech lžičkou tvoříme hromádky hmoty a mírně pečeme do slabě růžova, aby nebyly tvrdé, ale hezký vláčné a šťavnaté.
Místo lžičky můžeme samozřejmě použít i zdobící sáček.
Tip: bílky, které zbudou při přípravě vanilkových rohlíčků, využijeme při pečení kokosek.
Jednoduché, že?
Markét ,)
Foto: 4deti.webnode.cz
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)