Špagety s boloňskou omáčkou a kuřecím mletým masem
Ingredience:
1 cibule
1 středně velká mrkev
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
Olej
Rajčatový protlak
Sůl
Špagety
Parmazán
Postup:
1/ Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli. Oškrábejte mrkev a nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte olej a přidejte mrkev, osolte a na nechte opékat a změknout asi 2 minuty.
2/ Poté přidejte cibuli a další 2 minuty míchejte společně.
3/ Následně zvyšte plamen a přidejte kuřecí mleté maso. Zprudka osmahněte. Po odstranění šťávy se začne maso přichytávat ke dnu pánve. Nechte ještě chvíli takto, ale než se začne připalovat přidejte do pánve rajčatový protlak a míchejte asi 2 minuty a zalijte asi 200 ml vroucí vody.
4/ Dle hustoty omáčky případně ještě přidejte vodu, osolte a zakryjte poklicí a nechte jen lehce bublat asi 60 minut.
5/ Podávejte se špagetami a dochuťte najemno nastrouhaným parmazánem.
Po náročném dni nechcete trávit více času v kuchyni? Vyzkoušejte rychlé placičky z kuřecího mletého masa se zeleninou.