Tousty s bramborovou omeletou
INGREDIENCE
- Brambory nové 250 g
- České máslo 84 % mléčného tuku 1 lžíce
- Česnek balený 2 stroužky
- Vejce M10 podestýlka 4 ks
- Špenát 200 g
- Jogurt bílý s bifidokulturou 1 lžička
- Anglická slanina plátky 100 g
- Máslový toustový chléb 8 plátků
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Výhonky bylinek
POSTUP
- Do pánve rozložte plátky slaniny a opečte nasucho do křupavých chipsů.
- Vyndejte je a odložte na papírový ubrousek.
- Ve stejné pánvi s výpekem rozehřejte lžíci másla, přidejte oloupané syrové brambory nakrájené na tenčí plátky a opékejte na mírném plameni asi 10–15 minut dozlatova.
- V další míse promíchejte vejce, jogurt, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem.
- Směsí zalijte opečené brambory. Na mírném plameni nechte omeletu ztuhnout a jen opatrně míchejte.
- Stáhněte pánev z plotny a rozdělte omeletu na čtyři části. Mezitím opečte z obou stran plátky toustového chleba.
- Na ty pak nejprve položte část omelety, přidejte plátky křupavé slaniny a nakonec čerstvé špenátové listy.
- Na závěr nechte krátce prohřát v toustovači. Hotový toust rozkrojte na polovinu a před podáváním zasypte mladými výhonky.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/tousty-s-bramborovou-omeletou