Kefírový nápoj s pečenou dýní a zázvorem
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 120 minut Náročnost: *
Ingredience:
1 l BIO kravského kefírového mléka z Bělečka z Ranče Bělečko Agro s. r. o.
700 g máslové dýně (očištěné)
20 ml slunečnicového oleje
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého kardamomu
¼ mletého hřebíčku
30 g očištěného zázvoru
2 lžíce hnědého cukru
Postup:
- Dýni očistíme a nakrájíme na větší kostky
- Zázvor oloupeme a nakrájíme ho na tenké plátky.
- Oboje vložíme do mísy, přidáme olej, koření, špetku soli a promícháme.
- Směs vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme na 180 °C přibližně
1 hodinu, dokud není dýně měkká. - Měkkou dýni rozmixujeme a necháme vychladit v lednici.
- Vychlazené směsi by mělo být cca 400–500 g.
- Kefír vlijeme do větší mísy a přidáme dýni a mixujeme do hladka.
Ingredience: