Kefírový nápoj s pečenou dýní a zázvorem

Kefírový nápoj s pečenou dýní a zázvorem

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 120 minut Náročnost:

Ingredience:

1 l BIO kravského kefírového mléka z Bělečka z Ranče Bělečko Agro s. r. o.
700 g máslové dýně (očištěné)
20 ml slunečnicového oleje
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého kardamomu
¼ mletého hřebíčku
30 g očištěného zázvoru
2 lžíce hnědého cukru

 

Postup:

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na větší kostky
  2. Zázvor oloupeme a nakrájíme ho na tenké plátky.
  3. Oboje vložíme do mísy, přidáme olej, koření, špetku soli a promícháme.
  4. Směs vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme na 180 °C přibližně
    1 hodinu, dokud není dýně měkká.
  5. Měkkou dýni rozmixujeme a necháme vychladit v lednici.
  6. Vychlazené směsi by mělo být cca 400–500 g.
  7. Kefír vlijeme do větší mísy a přidáme dýni a mixujeme do hladka.

 

 zdroj www.regionalnipotravina.cz 

Ingredience: