Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu. Dnes se společně podíváme na další klasický, rychlý a výborný recept na trubičky s pařížskou šlehačkou, které na našem vánočním stole nesmí chybět. A co u vás?
Suroviny:
35 dkg hladké mouky
15 dkg práškového
Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu. Dnes se společně podíváme na další klasický, rychlý a výborný recept na trubičky s pařížskou šlehačkou, které na našem vánočním stole nesmí chybět. A co u vás?
Suroviny:
- 35 dkg hladké mouky
- 15 dkg práškového cukru
- 18 dkg másla
- 7 dkg mletých ořechů
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžíce kakaa
Příprava:
Na vál přesejeme mouku, přidáme ořechy, cukr, máslo, vejce, žloutek a kakao. Vypracujeme těsto a vyválíme na plát, tak 2 mm. Rádélkem, nebo nožem vykrojíme čtverečky a natočíme na trubičky.
Dáme na potřený plech a pečeme přibližně 10 minut.
Vychladlé plníme pařížskou šlehačkou a konce, nebo celé trubičky namáčíme v čokoládě.
A hotovo! Vyzkoušeli jste?
Markét ,)
Díky za tip Vlaďce.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)