Řešíte jak chutně vařit bezlepkově? Zkuste to s Nutrifree

Řešíte jak chutně vařit bezlepkově? Zkuste to s Nutrifree

Pečme bezlepkově a přesto hravě Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě vyměnit v receptu jeden druh mouky za jiný (v tomto případě nejčastěji hladkou pšenično


Pečme bezlepkově a přesto hravě Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě vyměnit v receptu jeden druh mouky za jiný (v tomto případě nejčastěji hladkou pšeničnou za jakoukoliv bezlepkovou) nemůže být takový problém? A výsledek vás nemile překvapil? Přizvěte si na pomoc odborníky na „bezlepek“- italskou společnost Nutrifree a nejen pečení, nýbrž celý život s nesnášenlivostí lepku, bude snazší. Základem úspěchu při pečení, a dá se říci, že nejen bezlepkovém, i když právě v tomto případě to platí několikanásobně, je výběr vhodné mouky. Bezlepkových mouk je na trhu již mnoho druhů. Které se ale nejvíce hodí na pečení? Teoreticky máme na výběr tři varianty: 1) Jednodruhové bezlepkové mouky Nejběžnější jednodruhové mouky, které jsou k dostání dnes již běžně jsou rýžová, kukuřičná, pohanková atd. Mezi méně známé mouky, které seženete v obchodech se zdravou výživou, patří mouka kaštanová, žaludová, lněná, konopná, mandlová a další. Hitem je dnes i tzv. mouka Quinoa (Quinoa je považována za plodinu 21. století a patří do skupiny superpotravin). Ne všechny se ovšem hodí zrovna na všechno pečení a už vůbec ne pro stoprocentní záměnu, ideální je jejich kombinace.              Hladká kukuřičná mouka 500g, dop. cena 44 Kč Hladká rýžová mouka 500g, dop. cena 57 Kč Mouka Quinoa 250g, dop. cena 118 Kč   2) Vlastnoručně namíchané bezlepkové směsi Tato varianta spočívá ve smíchání více druhů jednodruhových mouk dle vlastního výběru, případně přejatého poměru. Není to rozhodně úplně ideální způsob především pro začátečníky, neboť míchání mouk je vcelku náročná alchymie (vázání vody, tuku, a tedy i úprava poměru pevné a tekuté složky apod.).  3) Bezlepkové směsi Zakoupení směsi, ideálně přímo určené na pečení je považováno za záruku úspěšného výsledku. Pakliže netrpíte „pouze“ alergií či intolerancí na lepek, je důležité řádně prostudovat složení, neboť součástí některých směsí jsou i sójová mouka či lupina (vlčí bob).                Směs na přípravu koláčů 500g, dop. cena 116 Kč Směs na přípravu chleba 500g, dop. cena 61 Kč Směs na přípravu těstovin 1 kg, dop. cena 116 Kč Vyzkoušeli jsme za vás pár výtečných bezlepkových moučníků, které najdete v sekci bezlepkové recepty O Nutrifree Nutrifree je odborník na potravinové intolerance, jejich produkty neobsahují lepek, laktózu ani pšeničný škrob, vejce anebo sóju. Značka představuje koncept “bez lepku chutně” a už více než 10 let nabízí stravovací model pro celiaky, ve kterém je nepřítomnost lepku samozřejmostí. Nabízený sortiment neustále rozvíjí s důrazem na rovnováhu zdraví a chuti.               Mezi škálu produktů Nutrifree patří čerstvý chléb, mouky, těstoviny, cereálie, zákusky, snacky a další pochutiny a také bio produkty. Bez alergenů jak jen to jde! Potraviny by měly být nejen bezlepkové, ale také zdravé. Proto jsou výrobky Nutrifree vytvořeny z vysoce kvalitních surovin, jsou zcela bez konzervantů, hydrogenovaných tuků, umělých barviv a chemických aromat a jsou vyrobeny bez geneticky modifikovaných surovin. Výhradním distributorem Nutrifree je pro Českou republiku a Slovensko firma Tenesito s.r.o. Více informací na www.nutrifree.cz.