Nakládané okurky
Recept na dokonalý nálev, který vám ušetří práci:
Protože tento nálev obsahuje všechny druhy koření, (např. pepř, nové koření, tymián, bobkový list, chilli, hřebíček), není potřeba všechna tato koření vařit, převařovat a získávat tak optimální chuť a vůni. Recept vychází z dlouholeté zkušenosti s přípravou kořeněného výtažku do nálevu na znojemské okurky.
Na 24 litrů nálevu potřebuje (Pokud chcete připravit menší množství láku na okurky, dodržte poměry ingrediencí receptu.):
- 0,6 kg soli
- 2 kg cukru
- 6,5 l kvasného lihového octa
- 1 lahvička nálevu na okurky 260 ml od Aromka Brno
Postup:
1) V 17 litrech pitné vody rozpustíme 0,6 kg soli a 2 kg cukru.
2) Přidáme 6,5 l octa a přimícháme 260 ml nálevu na okurky.
3) Vodu k rozpouštění můžete zahřát.
4) Nálev na okurky nalévejte do sklenic až po vychlazení.
Ingredience: