Provoněné jaro
Přivítejte jaro provoněnými tradičními recepty, které se hodí i na slavnostní velikonoční tabuli. Čerstvé bylinky, které na jaře najdeme prakticky na každém kroku, se hodí nejen k masům či do salátů, ale neobejde se bez nich ani tradiční nádivka. Drůbe
Provoněné jaro
Přivítejte jaro provoněnými tradičními recepty, které se hodí i na slavnostní velikonoční tabuli. Čerstvé bylinky, které na jaře najdeme prakticky na každém kroku, se hodí nejen k masům či do salátů, ale neobejde se bez nich ani tradiční nádivka. Drůbežářský závod Klatovy nyní představuje snadné recepty na voňavé pečené kuře, kterým oslníte i ty nejnáročnější strávníky.
Čerstvé bylinky se nejlépe kombinují s lehkým, a u dětí tolik oblíbeným, kuřecím masem, které do sebe všechny vůně hravě absorbuje. Drůbežářský závod Klatovy je druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice a u svých výrobků garantuje tradiční způsob zpracování i výroby a dobrou chuť.
Velký důraz klade především na kvalitu masa a jeho český původ.
Pečené kuře s jarní nádivkou
Ingredience:
-kuře DZ Klatovy
-sůl, pepř
-máslo
Na nádivku:
-2 rohlíky
-2 vejce
-slanina
-cibule
-1 dcl mléka
-petrželová nať, kopřivy, pažitka
-muškátový oříšek
-sůl a pepř
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do velké mísy a zalijeme mlékem. Cibuli a slaninu nakrájíme najemno
a osmahneme na másle. Když je směs opečená dozlatova, vložíme ji do mísy k rohlíkům. Přidáváme vejce, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Kuře opláchneme
a naplníme připravenou nádivkou. Z obou stran opepříme, dobře osolíme a dáme do pekáčku. Na maso poklademe kousky másla, které můžeme opatrně vložit i pod kůži. Kuře tak zůstane šťavnaté. Pečeme v předehřáté troubě hodinu až hodinu a půl na 180° C.
Jarní voňavé kuře s bramborami a jablky
Ingredience
-kuře DZ Klatovy
-brambory
-2 jablka
-2 šalotky
-máslo
-šalvěj, rozmarýn, tymián
-sůl a pepř
Postup
Kuře omyjeme. Mezi jeho kůží a masem na prsou opatrně nožem vytvoříme malé kapsy, do kterých vložíme kousek másla a lístky šalvěje. Důkladně osolíme a opepříme ze všech stran (i zevnitř) a vložíme do pekáče. Ke kuřeti přidáme na měsíčky nakrájené brambory, jablka a šalotku. Lehce osolíme a přidáme snítky rozmarýnu a tymiánu. Pečeme společně hodinu na 180° C.
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin
z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí.
Více informací naleznete na:
www.dzklatovy.cz
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)