před 8 lety, 22.01.2017 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
Na kiwi & borůvková granolu budete potřebovat:
100 g ovesných vloček
40 g dýňových semínek
75 g ořechů, nahrubo nasekaných (lískové ořechy, para ořechy, vlašské ořechy, mandle, kešu)
2 lžíce lněných semínek, 50 g medu
1 lžíce kokosového oleje, hrst strouhaného k
Na kiwi & borůvková granolu budete potřebovat:
100 g ovesných vloček
40 g dýňových semínek
75 g ořechů, nahrubo nasekaných (lískové ořechy, para ořechy, vlašské ořechy, mandle, kešu)
2 lžíce lněných semínek, 50 g medu
1 lžíce kokosového oleje, hrst strouhaného kokosu
hrst sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky)
špetka skořice? špetka mořské soli
2 kiwi
125 g borůvek
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
Všechny suché přísady, s výjimkou sušeného ovoce, smícháme v misce. V hrnci rozehřejeme kokosový olej
a med a přimícháme suché přísady. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C. Směs rozprostřeme rovnoměrně na plech a pečeme asi 20 až 25 minut. Po 10 minutách promícháme. Několik minut před koncem pečení přidáme na pekáč sušené ovoce. Granolu necháme vychladnout a uložíme ji do vzduchotěsné nádoby. Rostlinnou alternativu jogurtu rozdělíme do 4 misek, navrch položíme plátky kiwi a borůvky a posypeme připravenou granolou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)