STUDENÝ HRÁŠKOVÝ KRÉM S JOGURTEM A ESTRAGONEM
S přibývajícími slunečnými dny začíná stoupat rtuť teploměrů stále výš, až dosahuje závratných čísel. Ještě mnohem vyšší teplotu však přístroje naměří v kuchyni, když připravujete klasické teplé pokrmy. Vyzkoušejte v tomto letním období něco jiného a vsaďte na příjemně studené polévkové krémy. Hrášek společně s jogurtem zasytí a dobře nahradí i hlavní jídlo vašeho oběda. Estragon dodá polévce neobvyklé aroma jihozápadní Asie. Exotické koření navíc zlepšuje trávení, působí proti křečím a skleróze
S přibývajícími slunečnými dny začíná stoupat rtuť teploměrů stále výš, až dosahuje závratných čísel. Ještě mnohem vyšší teplotu však přístroje naměří v kuchyni, když připravujete klasické teplé pokrmy. Vyzkoušejte v tomto letním období něco jiného a vsaďte na příjemně studené polévkové krémy. Hrášek společně s jogurtem zasytí a dobře nahradí i hlavní jídlo vašeho oběda. Estragon dodá polévce neobvyklé aroma jihozápadní Asie. Exotické koření navíc zlepšuje trávení, působí proti křečím a skleróze.
Doba přípravy: 20 minut + doba chladnutí Na přípravu 3 porcí budete potřebovat: 1 lžíce másla 1 cibule 2 stroužky česneku 300 gramů hrášku 3 lžíce bílého Selského jogurtu Hollandia 0,6 litru zeleninového vývaru sůl, pepř hrst čerstvého estragonu limetkovou šťávu na dochucení (není nutná)
Postup: Přípravu studeného hráškového krému začneme tak, že si najemno pokrájíme cibuli. Tu následně přesuneme na pánev, kde ji na másle necháme zesklovatět. Poté přidáme na plátky pokrájený česnek a po chvilce i hrášek. Jemně osmahneme, přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a necháme probublávat přibližně 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a stáhneme z ohně. Do vychladlého vývaru s hráškem přidáme hrst estragonu a promixujeme ponorným mixérem tak, abychom získali sametově vláčnou tekutinu. Pro ještě jemnější konzistenci krém přecedíme přes jemné sítko. Před servírováním polévku řádně vychladíme, jednotlivé porce podáváme ozdobené lžící selského jogurtu, snítkou estragonu a limetkou, kterou krém můžeme i zakápnout.
Tip: Do polévky můžete použít jak čerstvý, tak mražený hrášek, rozhodně se však vyhněte konzervovanému.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)