Nové recepty Markéty Hrubešové jsou venku

Nové recepty Markéty Hrubešové jsou venku

V neděli 3. září mohli návštěvníci FOOD festivalu na Ladronce ochutnat skvělé recepty z nového pořadu Markéta na trhu, který poběží od 18. září na stanici TV Paprika. Vystylovaný foodtruck nabídl studenou hráškovou polévku a vynikajícího lososa nakládaného 48 hodin v 


V neděli 3. září mohli návštěvníci FOOD festivalu na Ladronce ochutnat skvělé recepty z nového pořadu Markéta na trhu, který poběží od 18. září na stanici TV Paprika. Vystylovaný foodtruck nabídl studenou hráškovou polévku a vynikajícího lososa nakládaného 48 hodin v červené řepě. Kulinářský zážitek dovršily dva druhy čerstvého smoothie. Čerstvé lokální potraviny a příjemné prostředí – to jsou farmářské trhy, které Markéta Hrubešová tak miluje, a proto si jejich útočiště vybrala i k natočení nového pořadu. Z bohaté nabídky ovoce, zeleniny, masa a dalších surovin vybírá to nejkvalitnější a ukáže, jak z nich připravit atraktivní a chutná jídla. Kromě nových receptů se mohou diváci těšit i na tipy pro začínající i pokročilé návštěvníky farmářských trhů. Premiérové díly kulinářské show naladíte každý den od 18. září 2017 ve 21:30 na TV Paprika. První dva recepty si můžete vyzkoušet již nyní u vás doma. Studená hrášková polévka i nakládaný losos jistě potěší vaše chuťové buňky.   Studená hrášková polévka Na 4 porce budete potřebovat: 1 menší cibuli 2 stroužky česneku 3/4 l vývaru (drůbeží nebo zeleninový) 400 g hrášku 100 ml smetany sůl pepř bylinky dle chuti (máta, petržel, řeřicha...) 4 vejce 100 g šunky vcelku   POSTUP: Ve větším hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli a česnek. Restujte dosklovita. Přilijte vývar a přidejte hrášek. Vařte asi 8 min. Osolte, opepřete, rozmixujte a přidejte smetanu. Nechte vychladit. Do menšího kastrolu nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vroucí vody opatrně vložte vejce a vařte 5 minut. Ihned zchlaďte a oloupejte. Polévku servírujte s kouskem šunky nebo vejcem, které těsně před podáváním rozřízněte, aby vytekl žloutek. Servírujte s bylinkami a krajícem opečeného bílého chleba.   Marinovaný losos v červené řepě Na 4 porce budete potřebovat: 400 g lososa 2-3 menší řepy 30 ml whisky kůra z 1 pomeranče špetka skořice 3 líce hrubozrnné soli 1 lžíce hnědého cukru zakysanou smetanu a kopr na ozdobení   dresink: 2 lžíce kopru 2-3 lžíce olivového oleje 2 lžičky dijónské hořčice 2 lžičky medu   POSTUP: Řepu oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do mixéru. Přidejte skořici, whisky a pomerančovou kůru. Rozmixujte a smíchejte se solí a cukrem. Na pečící papír dejte polovinu směsi a položte na ni lososa. Přikryjte druhou polovinou směsi. Zabalte a obalte fresh fólií. Dejte do lednice na 1-2 dny. Mezitím jednou otočte. Před podáváním z lososa setřete marinádu a omyjte ho pod tekoucí vodou. Do malé zavařovací sklenice dejte všechny ingredience na marinádu, uzavřete a pořádně protřepejte. Lososa nakrájejte na tenké plátky a podávejte se žitným chlebem, na plátcích vařených brambor nebo malých lívancích. Ozdobte zakysanou smetanou a koprem nebo pokapejte hořčičným dresinkem.