V neděli 3. září mohli návštěvníci FOOD festivalu na Ladronce ochutnat skvělé recepty z nového pořadu Markéta na trhu, který poběží od 18. září na stanici TV Paprika. Vystylovaný foodtruck nabídl studenou hráškovou polévku a vynikajícího lososa nakládaného 48 hodin v
V neděli 3. září mohli návštěvníci FOOD festivalu na Ladronce ochutnat skvělé recepty z nového pořadu Markéta na trhu, který poběží od 18. září na stanici TV Paprika. Vystylovaný foodtruck nabídl studenou hráškovou polévku a vynikajícího lososa nakládaného 48 hodin v červené řepě.
Kulinářský zážitek dovršily dva druhy čerstvého smoothie.
Čerstvé lokální potraviny a příjemné prostředí – to jsou farmářské trhy, které Markéta Hrubešová tak miluje,
a proto si jejich útočiště vybrala i k natočení nového pořadu. Z bohaté nabídky ovoce, zeleniny, masa a dalších surovin vybírá to nejkvalitnější a ukáže, jak z nich připravit atraktivní a chutná jídla. Kromě nových receptů se mohou diváci těšit i na tipy pro začínající i pokročilé návštěvníky farmářských trhů. Premiérové díly kulinářské show naladíte každý den od 18. září 2017 ve 21:30 na TV Paprika.
První dva recepty si můžete vyzkoušet již nyní u vás doma. Studená hrášková polévka i nakládaný losos jistě potěší vaše chuťové buňky.
Studená hrášková polévka
Na 4 porce budete potřebovat:
1 menší cibuli
2 stroužky česneku
3/4 l vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
400 g hrášku
100 ml smetany
sůl
pepř
bylinky dle chuti (máta, petržel, řeřicha...)
4 vejce
100 g šunky vcelku
POSTUP:
Ve větším hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli a česnek. Restujte dosklovita.
Přilijte vývar a přidejte hrášek. Vařte asi 8 min.
Osolte, opepřete, rozmixujte a přidejte smetanu. Nechte vychladit.
Do menšího kastrolu nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vroucí vody opatrně vložte vejce a vařte 5 minut.
Ihned zchlaďte a oloupejte.
Polévku servírujte s kouskem šunky nebo vejcem, které těsně před podáváním rozřízněte, aby vytekl žloutek.
Servírujte s bylinkami a krajícem opečeného bílého chleba.
Marinovaný losos v červené řepě
Na 4 porce budete potřebovat:
400 g lososa
2-3 menší řepy
30 ml whisky
kůra z 1 pomeranče
špetka skořice
3 líce hrubozrnné soli
1 lžíce hnědého cukru
zakysanou smetanu a kopr na ozdobení
dresink:
2 lžíce kopru
2-3 lžíce olivového oleje
2 lžičky dijónské hořčice
2 lžičky medu
POSTUP:
Řepu oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do mixéru.
Přidejte skořici, whisky a pomerančovou kůru. Rozmixujte a smíchejte se solí a cukrem.
Na pečící papír dejte polovinu směsi a položte na ni lososa. Přikryjte druhou polovinou směsi.
Zabalte a obalte fresh fólií.
Dejte do lednice na 1-2 dny. Mezitím jednou otočte.
Před podáváním z lososa setřete marinádu a omyjte ho pod tekoucí vodou.
Do malé zavařovací sklenice dejte všechny ingredience na marinádu, uzavřete a pořádně protřepejte.
Lososa nakrájejte na tenké plátky a podávejte se žitným chlebem, na plátcích vařených brambor nebo malých lívancích.
Ozdobte zakysanou smetanou a koprem nebo pokapejte hořčičným dresinkem.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)