Salát s čočkou, ořechy a červenou řepou marinovanou v balzamikovém krému

Salát s čočkou, ořechy a červenou řepou marinovanou v balzamikovém krému

Co budete potřebovat? 70 g míchaného salátu 100 g uvařené zelené francouzské čočky hrst vlašských ořechů 1 pečená červená řepa 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem sůl, čerstvě mletý pepř Na dresink: 1 lžíce olivové


Co budete potřebovat? 70 g míchaného salátu 100 g uvařené zelené francouzské čočky hrst vlašských ořechů 1 pečená červená řepa 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem sůl, čerstvě mletý pepř Na dresink: 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžička dijonské hořčice sůl, čerstvě mletý pepř   Postup: Čočku uvaříme v osolené vodě podle návodu. Mezitím nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat. V misce připravíme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře.   Míchaný salát dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.