Další veganská dobrota od Pet
Kuřecí maso je lehké nejen k jídlu, ale i k přípravě. Pokud si myslíte, že vás toto maso nedokáže v kuchyni překvapit, pak vyzkoušejte nové recepty. Buďte si jistí, že za ně u strávníků sklidíte pochvalu a dost možná i žádost o přídavek. Připravíte-li oběd nebo lehk
SUROVINY
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
kypřící prášek bez fosfátů (12g)
8 g perníkového koření (koupíte např. v obchodě Perníčkův sen v Haštalské) nebo použijete místo kypřícího prášku a perníkového koření rovnou kypřící prášek do perníku
špetka soli
3 poctivé lžíce kakaa
lžička skořice
hrnek vlažného sójového/mandlového mléka
½ hrnku řepkového/slunečnicového oleje
1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
Nejdříve si vymažeme a vysypeme menší pekáček, nemáme-li nějaký moderní silikonový či teflonový kousek…. Troubu předehřejeme na 170°C. V mističce zalijeme chia semínka horkou vodou a necháme v mezičase bobtnat. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, perníkové koření, špetku soli, kakao a skořici. Vše řádně promícháme, a nakonec přilijeme mléko, olej a chia semínko. Směs nalijeme do pekáčku a pečeme cca 30 až 40 minut.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)