Víkendové (vegan) pečení s Pet - Bublanina

Víkendové (vegan) pečení s Pet - Bublanina

Bublanina

Sezóna v plném proudu, jahody nebo třešně na trhu, na Vašem stromě, na stromě známých a tak je čas bublanin. Tahle je jak jinak veganská, s částí zdravější mouky a na chuť neméně dobrá!

Tak pojďte zpracovat zásoby, ať máte třeba už zítra skvělou snídani.


 

SUROVINY

2 hrnky mouky – 1 hrnek polohrubé pšeničné, 1 hrnek celozrnné žitné nebo špaldové

1 prášek do pečiva

½ lžičky sody

špetka soli

¾ hrnku třtinového cukru (můžeme přidat i část vanilkového)

1 a ½ hrnku rostlinného mléka

1 lžíce jablečného octa

1/3 hrnku oleje

1-2 lžíce strouhaného kokosu pro vylepšení

ovoce – třešně, jahody, angrešt, meruňky…

 

Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 170°C a vymažeme a vysypeme si plech (s vyšším okrajem)
nebo použijeme pečící papír na vyskládání formy.

V misce si smícháme mléko s jablečným octem a necháme chvíli pracovat. V druhé míse si smícháme poctivě všechny suché ingredience a pak přidáme olej a mléko s octem. Vše řádně promícháme a řídké těsto vylijeme do formy či pekáče, poklademe ovoce a pečeme 20-30 minut.

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)