Víkendové (vegan) pečení s Pet - Bublanina
Bublanina
Sezóna v plném proudu, jahody nebo třešně na trhu, na Vašem stromě, na stromě známých a tak je čas bublanin. Tahle je jak jinak veganská, s částí zdravější mouky a na chuť neméně dobrá!
Tak pojďte zpracovat zásoby, ať máte třeba už zítra skvělou snídani.
SUROVINY
2 hrnky mouky – 1 hrnek polohrubé pšeničné, 1 hrnek celozrnné žitné nebo špaldové
1 prášek do pečiva
½ lžičky sody
špetka soli
¾ hrnku třtinového cukru (můžeme přidat i část vanilkového)
1 a ½ hrnku rostlinného mléka
1 lžíce jablečného octa
1/3 hrnku oleje
1-2 lžíce strouhaného kokosu pro vylepšení
ovoce – třešně, jahody, angrešt, meruňky…
Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 170°C a vymažeme a vysypeme si plech (s vyšším okrajem)
nebo použijeme pečící papír na vyskládání formy.
V misce si smícháme mléko s jablečným octem a necháme chvíli pracovat. V druhé míse si smícháme poctivě všechny suché ingredience a pak přidáme olej a mléko s octem. Vše řádně promícháme a řídké těsto vylijeme do formy či pekáče, poklademe ovoce a pečeme 20-30 minut.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)