Víkendové pečení - Borůvkové muffiny si zamilujete

Sladkostem by se měli psi vyhýbat kvůli rafinovanému cukru a čokoládě, ale tyhle muffinky sladí med a borůvky. Chuť a kvalita medu závisí na prostředí, ve kterém ho včely sbíraly. Med vyniká obsahem minerálů a vitaminů B, které slouží ke správnému trávení, metabolismu a činnosti svalů. Až muffiny ochutnáte, budete si je péct i pro sebe.
Borůvkové muffiny
Zhruba 6–12 kousků, Příprava: 35 minut
Co budete potřebovat:
- 4 lžíce olivového oleje
- 100 ml mléka
- 3 lžíce medu
- 1 vejce
- 200 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 100 g borůvek
- máslo na vymazání formiček (dle potřeby)
- mouka na vysypání formiček (dle potřeby)
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C, podle potřeby vymažte formičky na muffiny máslem a vysypte moukou.
- Olej promíchejte s mlékem a medem a vidličkou prošlehejte s vejcem.
- V míse promíchejte mouku s jedlou sodou, vlijte tekuté suroviny, rychle umíchejte hladké těsto, přidejte borůvky a rozdělte ho do formiček na muffiny. Plňte je do 2/3 objemu formičky, protože těsto pečením nabude.
- Pečte dozlatova 15–25 minut (dle velikosti), až špejle zapíchnutá do středu vyjde ven čistá nebo jen s pár drobky. Vyjměte a nechte zchladnout.
Jsme i online:
www.facebook.com/kucharkapropsy/
www.instagram.com/nestekej_a_jez/ (@nestekej_a_jez)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)