Víkendové pečení - Borůvkové muffiny si zamilujete

Víkendové pečení - Borůvkové muffiny si zamilujete

Sladkostem by se měli psi vyhýbat kvůli rafinovanému cukru a čokoládě, ale tyhle muffinky sladí med a borůvky. Chuť a kvalita medu závisí na prostředí, ve kterém ho včely sbíraly. Med vyniká obsahem minerálů a vitaminů B, které slouží ke správnému trávení, metabolismu a činnosti svalů. Až muffiny ochutnáte, budete si je péct i pro sebe.


 

Borůvkové muffiny

Zhruba 6–12 kousků, Příprava: 35 minut

 Co budete potřebovat:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 200 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 g borůvek
  • máslo na vymazání formiček (dle potřeby)
  • mouka na vysypání formiček (dle potřeby)

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, podle potřeby vymažte formičky na muffiny máslem a vysypte moukou.
  2. Olej promíchejte s mlékem a medem a vidličkou prošlehejte s vejcem.
  3. V míse promíchejte mouku s jedlou sodou, vlijte tekuté suroviny, rychle umíchejte hladké těsto, přidejte borůvky a rozdělte ho do formiček na muffiny. Plňte je do 2/3 objemu formičky, protože těsto pečením nabude.
  4. Pečte dozlatova 15–25 minut (dle velikosti), až špejle zapíchnutá do středu vyjde ven čistá nebo jen s pár drobky. Vyjměte a nechte zchladnout.

 

 

Jsme i online:

www.kucharkapropsy.cz  

www.facebook.com/kucharkapropsy/  

www.instagram.com/nestekej_a_jez/ (@nestekej_a_jez)