Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Suroviny:

500 g omytých čerstvých jahod nebo malin, případně jiné ovoce
300 g Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
250 g Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
250 g kulatých dětských piškotů
2 sáčky vanilkového cukru
1 ks želatiny


Postup:
Nejprve smícháme Kysanou smetanu z Valašska, Bílý jogurt z Valašska a vanilkový cukr, aby nám vznikl hladký krém. Použijeme malé formy ve tvaru srdce. Na dno každé dáme piškoty, na ně poklademe ovoce - jahody či maliny a polijeme připraveným krémem. Postup ještě jednou opakujeme. Na vrchní vrstvu si připravíme želatinu dle návodu. Místo čisté vody můžeme použít i šťávu z ovoce. Dort polijeme připravenou želatinou a necháme přes noc ztuhnout v lednici.