Také občas stojíte v kuchyni bezradná, jak naservírovat jídlo, které jste uvařila pro hosty, aby vypadalo co nejreprezentativněji a nejchutněji? Zajímalo by vás, jak to dělají kuchaři v top restauracích po celém světě? Přinášíme vám několik rychlých a snadných rad k vyz
Také občas stojíte v kuchyni bezradná, jak naservírovat jídlo, které jste uvařila pro hosty, aby vypadalo co nejreprezentativněji a nejchutněji? Zajímalo by vás, jak to dělají kuchaři v top restauracích po celém světě? Přinášíme vám několik rychlých a snadných rad k vyzkoušení.
Dobré jídlo by nemělo skvěle jen chutnat, ale také stejně neodolatelně vypadat. Toho můžete docílit několika rychlými a jednoduchými kroky.
Nádobí
V restauracích najdete občas nádobí tématické (např. dřevěné tácy nebo vzorovaný porcelán), nejčastěji se však objevuje nádobí bílé bez jakéhokoli zdobení. Proč? Na bílé barvě více vyniknou všechny odstíny a struktura jídla a celé potom působí chutněji. Koupit se dají celé bílé sety včetně talířů, tácků, šálků, vaniček pro omáčky a dalších nádob.
Velikost porcí
Aby jídlo vypadalo co nejluxusněji, vyvarujte se velkých porcí. Esteticky lepší je naložit na střed talíře menší kousek jídla a potom si případně přidat. Velká hrouda bramborové kaše bude vypadat úplně jinak než dva kopečky.
Geometrie
Když servírujete jídlo na talíře nebo nádobí na stůl, držte se geometrické přesnosti a vyrovnanosti. Asymetrie může působit neprofesionálně a chaoticky, takže se zamyslete a zkuste si třeba před důležitým jídlem na papíře všechno rozvrhnout.
Zdobení
Jak ozdobit steak s bramborami a salátem? Co třeba hustou tmavou omáčkou nanesenou v tenkých pruzích přes celý talíř, posypaný mátovými lístky? Prohlédněte si reprezentační fotky různých restaurací a zkuste napodobit jídla, která se vám líbí. Možná to bude chvíli trvat, ale žádný učený přece z nebe nespadl.
[clear]
[gallery ids="8809,8808,8807,8806,8805,8804,8803,8802"]
Text: Natalie K. Foto: corbisimages
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)