Velikonoční bábovka s Bílým jogurtem z Valašska

Velikonoční bábovka s Bílým jogurtem z Valašska

 

Ingredience

200 g Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
200 g hladké mouky
3 vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
nastrouhaná kúra z jednoho citrónu

 

Postup

Všechny ingredience nasypeme do hluboké mísy a důkladně vyšleháme robotem nebo šlehačem. Vzniklé těsto nalijeme do dobře vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme. Propečenost zkusíme špejlí.Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme nebo můžeme polít rozpuštěnou čokoládou.

Poznámka, uvedené množství těsta je do menší formy. Bábovka je vláčná a voňavá.

 

 

 

Ingredience: