Velikonoční bábovka s Bílým jogurtem z Valašska
Ingredience
200 g Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
200 g hladké mouky
3 vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
nastrouhaná kúra z jednoho citrónu
Postup
Všechny ingredience nasypeme do hluboké mísy a důkladně vyšleháme robotem nebo šlehačem. Vzniklé těsto nalijeme do dobře vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme. Propečenost zkusíme špejlí.Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme nebo můžeme polít rozpuštěnou čokoládou.
Poznámka, uvedené množství těsta je do menší formy. Bábovka je vláčná a voňavá.
Ingredience: