Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

 

Počet porcí: 10, Doba přípravy: 60 minut, Náročnost: ** 

Ingredience:
250 g polohrubé mouky
250 g másla
250 g polotučného tvarohu
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 vejce
½ prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli
máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.
  2. Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.
  3. Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.
  4. Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

 

TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. 

 

 

 

Ingredience: