Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Počet porcí: 8 Doba přípravy: 60 minut Náročnost: **
Ingredience:
Na karbanátky:
600 g mletého hovězího masa
200 g strouhanky
1 cibule
2 vejce
1 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého tymiánu
hrst hladkolisté petržele
hrst čerstvého kopru
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Na dip:
200 ml bílého jogurtu
100 g slaniny
1 lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
- Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete
a postupně přisypte strouhanku. - Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.
- Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
- Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu
a majonézy. - Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
TIP: Hustý tak akorát, příjemně nakyslý, svěží a čerstvý. Právě jsme vám představili jedinečnou zakysanou mléčnou pochoutku oceněnou značkou kvality Klasa, a to Moravia Jogurt bílý, který můžete zakoupit i v rodinném balení.
Ingredience: